Cache Using AOL

Discussion in 'Gator Bytes' started by gatorfan5220, Mar 3, 2014.

  1. gatorfan5220
    Offline

    gatorfan5220 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Messages:
    7,950
    Likes Received:
    2,627
    Trophy Points:
    113
    Ratings Received:
    +2,631
    Im on my new puter and have been probs with slowness.

    When I go to Utilities is says my max Cache amount is set at 250 mgs.

    Thing is I can browse for a few hour or half a day...check my cache and it can be at around 224 after clearing it out to Zero in the morning.

    What is up?

    My puter does seem to slow when it approaches that 250 mark.
  2. topless_spurrier
    Offline

    topless_spurrier New Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings Received:
    +1
  3. gatorfan5220
    Offline

    gatorfan5220 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Messages:
    7,950
    Likes Received:
    2,627
    Trophy Points:
    113
    Ratings Received:
    +2,631
    As my title said....yes, AOL.
  4. orangeblueorangeblue
    Offline

    orangeblueorangeblue Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    57,052
    Likes Received:
    595
    Trophy Points:
    113
    Ratings Received:
    +2,878
    If you're in utilities, that "cache" amount likely has absolutely nothing to do with AOL.

    I presume what you're referring to are the Windows/IE diskspace utilization for cache (which is defaulted at 250MB).

    "Cache" covers a lot of things, but fundamentally it means saving something in a quickly-accessible place instead of retrieving it from a slower process. Think RAM instead of HD. In this case, HD instead of network connection.

    250MB is plenty, though - the way Internet cache is handled it's first-in, first-out, meaning your oldest cache will expire first. Not everything is cached, either. There are HTTP headers that dictate (rather advise) this, but for the most part javascripts, images and stylesheets will be stored in cache.

    When you "clear" your cache you're simple being proactive about the invalidation of cache files. They will come back because that's what you've told your browser to do. You can set your cache to 0MB but this is a senseless act.

    So it's not surprising that it would fill up. As to your computer running slowly, I'm going to attribute that to the placebo effect UNLESS you're running low on overall disk space.
  5. gatorfan5220
    Offline

    gatorfan5220 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Messages:
    7,950
    Likes Received:
    2,627
    Trophy Points:
    113
    Ratings Received:
    +2,631
    Just got a new puter and am loaded with storage...

Share This Page